skip to Main Content

SAP Business One vormt ruggengraat van toonaangevend productiebedrijf

Translas4Translas is het enige Nederlandse productiebedrijf met 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en fabricage van producten die worden gebruikt tijdens lasprocessen. Haar producten worden verkocht door leveranciers in meer dan 40 verschillende landen. Al in 2007 heeft de onderneming gekozen voor SAP Business One om het oude, gedateerde systeem te vervangen. Marcel Hamoen, Operations Manager bij Translas, legt uit waarom het bedrijf koos voor SAP Business One. En waarom het nu een cruciale rol speelt de dagelijkse bedrijfsvoering.

Welk systeem gebruikte u voordat SAP Business One werd geïmplementeerd?
We werkten in 2007 met een DOS-systeem.
Wat waren de voornaamste problemen van uw oude systeem?
Het systeem was gedateerd en we hadden behoefte aan een toekomstgericht programma dat ons zou helpen onze doelstellingen te realiseren. Daarnaast hadden we behoefte aan een oplossing die ons meer mogelijkheden zou bieden op het gebied van het automatiseren van het prijzen- en kortingenbeleid van onze producten. Bovendien wilden we een diepgaand inzicht in onze logistieke processen.
Hoe heeft Translas geprofiteerd van het gebruik van SAP Business One? Is er sprake van een kostenvermindering sinds de implementatie?
De automatiseringsmogelijkheden van SAP Business One zorgen voor meer gestroomlijnde processen en daardoor voor een betere efficiëntie in onze organisatie.
Is de omvang van uw productieactiviteiten verbetert met SAP Business One?
Naast de komst van SAP Business One hebben we ons tegelijkertijd ook verdiept in de LEAN filosofie. De combinatie van beide heeft gezorgd voor een aanzienlijke procesverbetering binnen onze organisatie.
Hoe helpt SAP Business One u om uw voorraad te beheren?
Wij zijn in staat om, op basis van eigen gemaakte queries en verkoopgeschiedenis, de minimumvoorraad te voorspellen. Hierdoor zijn onze voorraden altijd up-to-date.
Hoe staat het met het algehele niveau van efficiëntie en productiviteit?
Door de automatisering ervaren we een verbetering in al onze processen. Dit heeft tot hogere niveaus van efficiëntie en productiviteit geleid in onze gehele organisatie. Dit is niet meer weg te denken en we verwachten dit in de toekomst nog verder te kunnen verbeteren. SAP is in feite de ruggengraat van ons bedrijf.
Hoe zit het met het niveau van return on investment?  
We hebben eigenlijk bij de aanschaf geen berekening gemaakt van de return on investment. We zijn er echter van overtuigd dat het ons veel heeft opgeleverd, ondanks de aanvankelijke kosten.
Hoe zou u de klantenservice van Milner Browne beschrijven?
We hadden een succesvolle implementatie en hoeven weinig gebruik te maken van de Supportdesk. Het contact wat we echter hadden en hebben met de helpdesk en hun Nederlands sprekend personeel stemt ons tot tevredenheid. We vinden dat Milner Browne de juiste hulp biedt bij voorkomende problemen.
Waarom besloot u met Milner Browne te gaan samenwerken?
We zouden aanvankelijk SAP Business One afnemen van een andere partner. Maar toen onze contactpersoon verhuisde naar Milner Browne, zijn wij gevolgd op basis van de goede relatie en het vertrouwen.

Deel dit item via onze social media
Back To Top